Hummerpræmier på Kosterhavet
Startskuddet for hummersæsonen har lydt, og det er tilladt at fiske hummere nu. Sara Lunneryd har været en tur i de svenske farvande. Det er der kommet en fotoreportage og nogle gode efterårsopskrifter ud af.
Københavneren og arkitekten Sara Lunneryd er vokset op ved, og på havet, i den nordlige del af Bohuslän, på den svenske vestkyst. Så længe hun kan huske, har hun hvert efterår fisket hummer sammen med sin familie. Følg hende med ud til øen Ursholmen, som ligger langt ude i Sveriges salteste vand, i Kosterhavets Nationalpark.
Fakta
Startskuddet for hummersæsonen indfinder sig på samme tidspunkt hvert år, nemlig den første mandag efter d. 20 september, kl. 07:00. I denne sæson er det altså tilladt at fiske hummer fra den 25. september 2017.
I svenske farvande findes der hummer i Skagerrak, Kattegat og den nordlige del af Øresund. De lever på lavt vand med stenede bunde, hvor de spiser muslinger, snegle og søpindsvin. En hummer kan blive op til 60 år, have en længde på 50 cm og veje op til 4 kg.
Her deler Sara ud af sine bedste hummertips. Hun synes, at skaldyr smager bedst naturel og med enkelt tilbehør. “Det skal smage godt salt,” siger hun, mens den første hummer puttes i den store gryde.
Hummer
Tilbehør til hummer
Dagen efter
Gem skallerne og det du ikke har spist af din hummer og lav en fond. Kog en rig hummersuppe eller frys fonden og nyd smagen af det salte hav senere på efteråret!
Hummerfond
Saras hummersuppe
LÆS OGSÅ: Skaldyr & løg