Gris & rødbeder
Svinekød behøver næppe nogen særlig introduktion som råvare i det danske køkken. Og de kommende måneder indtager vi det i en vifte af variationer til diverse julefrokoster og selve juleaften. Svinekød er næringsrigt kød med mange proteiner. Det indeholder vigtige mineraler som thiamin, riboflavin og niacin, der ikke er lette at få i kosten andre steder. Fedtet i svinekød er det mættede animalske fedt, som vi helst ikke skal have for meget af. Men svinekød kan sagtens være magert. Du bør i øvrigt vælge frisk svinekød frem for frosset. Dels fordi kødet fryses ned kort efter slagtning og derfor ikke når at modne, hvilket gør smagen kedelig. Og dels fordi optøet kød – især hvis det er lynoptøet – bliver vådt og er svært af stege.
Rødbeder har et højt fiberindhold og er rige på mineraler, vitaminer og jern. De er gode for dit immunforsvar vinteren over, og så har de en karakteristisk, sødlig jordsmag.
Vi har sendt Marcus Lund Sandemann i køkkenet for at tilberede seks retter til dig af de to sæsonaktuelle råvarer.
Glaseret rødbede, kirsebær, blomme og hasselnød
Rødbedesalat med gedeost og blommer
Svinekotelet, gulerødder, cremefraiche
Svinekæber, vilde svampe a la creme
Svinenakke med knoldselleri, tangbouillon, pærer og grønkål
Vaniljebagte rødbeder, hyben og yoghurt
LÆS OGSÅ: Lam & knoldselleri