Gourmet til deling i hele efterårsferien
Nordens største restaurantfestival Dining Week udvider sit populære koncept med en ny festival den 14.-21. oktober. Festivalens tema er delemad og sætter fokus på det fællesskab, der opstår ved at spise et måltid sammen. Køen til billetsalget er netop åbnet i dag.
De fleste kender nok Dining Week som den folkelige restaurantfestival, der hvert år i vinterferien sender madglade danskere ud til tre-retters middage på restauranter i hele landet. Med tiden har det populære koncept udvidet sig og bragt flere festivaler med sig i løbet af året. Den seneste tilføjelse er Dining Week Sharing.
Dining Week Sharing udspringer af det originale Dining Week-koncept, men i stedet for en menu bestående af tre retter pr. person, bliver hele middagen serveret i family style på bordet. Det vil sige, at der ikke er nogen portionsanretninger, men at gæsterne deler alle tre serveringer fra de fade eller skåle, som de bliver serveret i.
Tanken bag Dining Week Sharing er, at det skaber en mere nærværende stemning, og at man taler mere om maden, når man hælder op til hinanden og rækker fadene rundt. At dele maden er helt almindeligt i især Asien og Mellemøsten, hvor man i familien spiser af samme tallerkener og fade. I de seneste år er det blevet populært at gøre det samme på restauranter, og man ser i højere grad delemenuer og ”social dining” på de danske restauranter.
Alle restauranterne til Dining Week Sharing vil servere tre serveringer, to salte og én sød, til deling for hele bordet. Blandt de restauranter, der er med, er den nye californiskinspirerede restaurant Boathouse, smørrebrødsklassikeren Aamanns 1921, italienske Tèrra Cucina og Madklubbens arabiske restaurant Bazaar. Alle restauranter er listet på diningweek.dk, hvor man også kan købe billetter. De koster 225 kr. + billetgebyr pr. person, og køen til billetsalget er netop åbnet i dag.
Se alle restauranter og køb billet her.