Gør-det-selv: snaps for enhver smag
Selvfølgelig skal der snaps på bordet, når det er juletid. Og nu kan du helt selv bestemme, hvordan den skal smage. Med Aalborg Basis Snaps behøver du blot at tilsætte dine favoritingredienser og yndlingskrydderier. Et par uger senere står med din egen, hjemmelavede drik i hånden.
Snaps er fast inventar på julefrokostbordet, hvor den får silden, sylten og den lune fiskefilet til at glide endnu lettere ned. For rigtig mange er hjemmelavet snaps blevet en tradition, og man skal typisk lave den et år i forvejen, så den kan stå og trække til næste jul. Men en god snaps behøver ikke nødvendigvis at trække et helt år. Faktisk er et par uger ofte rigeligt.
Alle kan lave snaps
Flere og flere madglade danskere finder i stigende grad deres kreative evner frem og vil hellere lave tingene selv hjemme i køkkenet. Det er positivt, og den bølge er Aalborg Akvavit hoppet med på med den økologiske Aalborg Basis Snaps.
Aalborg Basis Snaps kommer i sin rendyrkede form uden smag og med en alkoholprocent på 35. Med den kan alle slå sig løs med at eksperimentere og prøve egne evner som snapsemager. Og der er ingen regler. Man kan nemt lave sin helt egen personlige snaps med netop de smage, man godt kan lide. Her er et par forslag til din hjemmelavede snaps:
Kryddersnaps med brunkagesmag – god til kaffen
Udvælg 10 gode brunkager, og put dem i et glas Aalborg Basis Snaps. Lad blandingen trække ca. en uge, og filtrer den herefter igennem en rengjort kaffetragt med et nyt kaffefilter. Denne snaps fungerer fremragende enten alene, som supplement til kaffen eller sammen med julegodter og konfekt.
Tør slåensnaps – god til ostebordet
Fyld 20 slåenbær (som har været i fryseren en uges tid) i et glas Aalborg Basis Snaps. Lad bærrene trække i snapseblandingen 2-3 uger. Filtrer herefter blandingen gennem en rengjort kaffetragt og et nyt kaffefilter. Nyd slåensnapsen afkølet – for eksempel til det store ostebord, hvor den komplimenterer blåskimmelosten særdeles godt.
Hjemmelavet gløgg
Er du ikke den helt store fan af snaps, er der heldigvis andre muligheder. Du kan nemlig også lave din egen gløgg med Aalborg Basis Snaps. Prøv for eksempel følgende opskrifter:
Rød julegløgg
Læg skrællen af én økologisk appelsin i et glas Aalborg Basis Snaps sammen med 30 stk. kryddernelliker, 20 stk. kardemommekapsler og 6 stk. kanelbark. Lad blandingen trække ca. 14 dage, og filtrer den herefter gennem en rengjort kaffetragt med nyt kaffefilter. Efterfølgende blandes ekstrakten med rødvin og portvin i forholdet: 3 dele rødvin, 2 dele portvin og 1 del rød julegløgg-ekstrakt. Blandingen opvarmes forsigtigt til lige under kogepunktet og smages til med en lille smule sukker, hvis den mangler sødme eller afrunding. Server gløggen med hele, smuttede mandler og rosiner.
Hvid julegløgg
Læg 30 stk. kryddernelliker, 20 stk. kardemommekapsler, 6 stk. kanelbark og 10 skiver tyndt skåret frisk ingefær i et glas Aalborg Basis Snaps. Lad blandingen trække ca. 14 dage og filtrer den herefter gennem en rengjort kaffetragt med et nyt kaffefilter. Bland herefter ekstrakten med en god, ufiltreret æblemost i forholdet: 1 del hvid julegløgg-ekstrakt og 2 dele æblemost. Blandingen opvarmes forsigtigt til lige under kogepunktet og tilsmages med en lille smule sukker, hvis den mangler sødme eller afrunding. Server gløggen med hele, smuttede mandler. Den hvide julegløgg kan nydes både varm og kold.
Aalborg Basis Snaps forhandles i Meny og Kvickly.
Vejledende pris: 89,95 kr. for 50 cl.
LÆS OGSÅ: Et korstog for snapsen