Global vodka med lokal smag
Det er oftest de store navne som Grey Goose, Belvedere og Absolut Vodka, der bliver nævnt, når man taler om premium vodka. Men der er flere små producenter, der giver de garvede flasker bag baren konkurrence. Én af dem er Our/Vodka.
Our/Vodka
… er grundlagt i 2011 af svenskeren Åsa Caap. Sammen med et team på fem andre fra det svenske bureau Great Works begyndte de at skabe et globalt brand med lokale rødder. Undervejs tilsluttede Vincent Hoarau fra Pernod Ricard sig projektet, og efter to år blev den første Our/Berlin lanceret i Berlin. I dag er en udgave for Detroit, London og Amsterdam blevet tilføjet til porteføljen, og Los Angeles, Houston, Miami og New York er på vej. Læs mere på ourvodka.com.
Our/Vodka er et verdensomspændende vodkamærke med lokal produktion i forskellige storbyer som Berlin, London, Amsterdam og Detroit. Først bliver vodkaen destilleret én gang ved hjemstavnen i Stockholm, og så sætter Our/Vodkas lokale samarbejdspartnere deres præg på den med råvarer fra lokalmiljøet.
Our/Vodka har en meget delikat og let smag, og de forskellige varianter egner sig alle sammen til at blive nippet til rent. Afhængig af endestationen bliver vodkaen lavet på en af tre baser hjemme i Sverige: linalool, som har noter af blomster og krydderier, geraniol, som har noter af frugt, eller alpha-terpineol, som har noter af fyrretræ. Vodkaen bliver aldrig filtreret, fordi den fra begyndelsen bliver destilleret på et højt kvalitetsniveau. Undervejs i processen bliver den testet mellem to og tre gange for at sikre, at smagen er, som den skal være.
En leg på infusioner
Den færdige, rene vodka kan naturligvis bruges, som den er, men man kan også lege med kreative infusioner. Det gør Our/Vodkas egne bartendere, og et af eksperimenterne er mundet ud i en særligt velsmagende Earl Grey-infuseret version med en specialdesignet tepose til at komme i flasken. Andre spændende infusioner lyder på chokolade og kaffe, lavendel og basilikum og eg, vanilje og safran.
Stemningen omkring Our/Vodka er i det hele taget ret simpel og uformel. Flere af de lokale destillerier har udover produktionen også et tasting room. Det bliver typisk brugt til salg, smagninger og events. Man er også velkommen til bare at dukke op og nyde et par drinks, når der blandt andet er happy hour i destilleriet i Berlin – og det er der ofte.
Unikke partnerskaber
Det er ganske specielt, at produktionen af Our/Vodka foregår fra by til by, og det giver hver vodka et unikt tvist. Og det er ikke kun på ingredienslisten, at det lokale har en betydning. Our/Vodka samarbejder med folk, der elsker deres by, og som på den ene eller den anden måde engagerer sig i deres nabolag.
Folkene bag Our/London arbejder eksempelvis både i restaurationsbranchen og med musik. I Detroit er holdet sammensat af en gruppe forretningskvinder med interesse og flair for frivillige arrangementer. Og rygtet siger, at Our/Detroit er den vodka, der smager bedst.
På Copenhagen Food håber vi på, at vi snart kan spotte en Our/Copenhagen bag baren. Indtil det sker, må vi nyde en af de fire varianter. Nedenunder giver vi vores bud på en forfriskende og delikat sommerdrink med en infuseret version af Our/Amsterdam:
Sommerdrink med Our/Vodka
Det skal du bruge:
50 ml jordbær-, rabarber- og skovsyreinfuseret Our/Amsterdam
15 ml citronsaft
15 ml sukkersirup
Is
Skovsyre og grapefrugt til pynt
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne, rør rundt og fyld glasset med is. Top drinken med en skive rød grapefrugt og lidt skovsyre. Servér på en lun sommerdag.
LÆS OGSÅ: Danmarks bedste bartender hedder Mate og er fra Ungarn