Fisk til folket
De fik københavnerne på krogen, da de kørte rundt i deres genkendelige, marineblå foodtruck, som weekend efter weekend var en fast bestanddel på diverse madmarkeder. Og sådan fik københavnerne lynhurtigt smag for fisk på denne måde - fisk, der var tilgængeligt, nemt og veltilberedt. Nu har drengene bag Hooked åbnet dørene op til en ikke-rullende seafood-restaurant på Nørrebrogade, hvor niveauet er højt, og priserne er i bund.
Det var i bartendermiljøet, at Kasper, Lasse og Matthew mødte hinanden og blev enige om at kaste sig ud i et fiskeeventyr helt uden nogen erfaring med, hvordan man tilberedte fisk. Hooked Seafood Kitchen blev navnet på deres marineblå foodtruck, hvor de specialiserede sig i at servere fish and chips, lakseburgere og lobster rolls. Vognen kunne findes på diverse madmarkeder og festivaler rundt omkring i Danmark, og pludselig var Hooked blevet et hit.
De havde ramt noget på den københavnske madscene, der endnu ikke var blevet udforsket til fulde – nemlig fisk og skaldyr som street food-koncept. Hvis det ikke havde været for det rullende seafoodkøkken i den marineblå foodtruck, havde holdet bag Hooked måske ikke stået med en restaurant på det indre Nørrebro i dag.
Nørrebro har bidt på krogen
Nørrebrogade er kendt for deres uendelige udbud af kebab, men der er efterhånden begyndt at ske noget på gastronomifronten omkring området ved Møllegade. Cicchetti serverer italiensk antipasti, og kafferisteriet Andersen & Maillard rister deres egen kaffe og bager nogle af byens mest anerkendte croissanter. Hooked har ligeledes valgt at kaste anker på denne spirende gastronomiske strækning af Nørrebrogade.
Restauranten skiller sig ud fra det, man ellers kan opleve på Nørrebro. Rummet er holdt i fiskehandler-agtig stil med rå materialer som stål og de klassiske klinker på væggene. Stemningen er hyggelig, imødekommende og meget uprætentiøs, hvilket stemmer godt overens med ånden på det multikulturelle Nørrebro. Det skal være et sted for alle, og det er det også. Der sidder familier, turister, folk med forskellige kulturelle baggrunde, stævnemøder og venindegrupper. Det virker, som om hele Nørrebro har bidt på krogen, og folk har fundet ud af, at de kan gå ud at spise fisk på en helt normal onsdag aften, uden at det skal koste en formue.
For at holde stilen afslappet er det ikke muligt at bestille bord på Hooked, og man henter selv sin mad oppe i baren. Stedet indbyder både til en længere aften med hjemmelavede cocktails fra fad og øl fra det lokale bryggeri BRUS, men det er også muligt at tage maden med hjem.
Der er noget for enhver smag på menu, som på Hooked i øvrigt er simpel og overskuelig. Der er otte retter at vælge imellem og otte forskellige snacks samt dips, som er et must til de frittede ting. En Salmon Burger Combo med vinegar fries og en selvvalgt dip koster eksempelvis 125 kroner. Hvis man ikke er til fish and chips, lobster rolls eller en saftig salmon burger, kan man også vælge at smage deres poké bowl. Hooked er nemlig også hoppet med på pokétrenden og laver en frisk og farverig én af slagsen. Fritterne kan også fremhæves – de er sprøde og tykke, og med eddikepulver på toppen bliver det næsten ikke bedre, fordi syren fra eddiken bryder med det fede og frittede.
What you see is what you get
Ovenstående må synes at være en talemåde, der er værd at bruge om Hooked. Instagram boomer med billeder fra restauranten, og man kan hurtigt forholde sig skeptisk til billeder af mad, da æstetikken ikke nødvendigvis stemmer overens med smagen. Men “what you see is what you get” viser sig faktisk at være tilfældet hos Hooked. Derudover er de friske gin & tonics fra fad virkelig værd at prøve, og ellers er det bare om at nyde en afslappet, uformel aften på Nørrebrogades fiskebar, der serverer hverdagsfisk til folket.
Hooked
Nørrebrogade 59
2200 København N
LÆS OGSÅ: Nyt madmarked åbner ved Inderhavnsbroen