Fem favoritter til Gastromondo Festival
Fra den 16. juli til 5. august løber den årlige gastronomiske rejsefestival Gastromondo af stablen. Danske restauranter udvikler en middag på baggrund af en bestemt rejsedestination og giver deres bud på den bedste feriespise. Billetsalget er startet, og Copenhagen Food har udvalgt sine favoritmenuer blandt de mange.
Mondän
Restaurant Mondän ligger på Godthåbsvej 16, og til Gastromondo Festival repræsenterer restauranten den nordvestlige del af Sjælland i form af byen Frederiksværk. Mondäns køkkenchef er udlært på Tinggården i Frederiksværk, hvilket har givet inspirationen til valg af by. Menuen består af den danske sommers højdepunkter med gris fra dansk natur, svampe fra danske skove og danske, vilde bær.
MENU
Tatar, hindbær, kerner og sød creme fraiche
Grambogård gris, sorte trompetsvampe, spinat og peber
Stikkelsbær, mælk, kamille og yoghurt
PS Bar & Grill
Hos PS Bar & Grill bliver der lavet mad med store armbevægelser og modige smage, og det har ikke ændret sig på deres Gastromondo-menu. Med PS Bar & Grill rejser du til Brooklyn i New York, og menuen overbringer klassiske retter med et twist. Til din middag er godt håndværk og uformel stemning i fokus, og du kan selv vælge mellem en række side orders og saucer til dit måltid.
MENU
3 forskellige snacks:
Lynstegt tun, avocado, soya og lime
Røget laks, ærtepure, kinaradise og rugbrød
Stegt chorizo og tomatchutney
Rib-eye steak, cæsar, pommes frites og bearnaise
Baileys-panna cotta, hindbær og hvid chokolade
The Market Italian
Den italienske sommer er kommet til København hos The Market Italian, og det er Piemontes kulinariske godhed også. Menuen er rimelig enkel, men indeholder alle de solmodne smage fra Italien, som vi længes efter herhjemme.
MENU
Arancini med skinke fra Ruliano, trøffel og mozzarella serveret på citronaioli
Skiver af kalvemørbrad med tun, ansjoser og friteret kapers
Spaghetti med zucchini, danske ærter, ricotta, citron og basilikum
Vanilje semifreddo med chokolade, amarena kirsebær og amaretto
The Fat Pike
The Fat Pike, som på dansk betyder Den Fede Gedde, er resultatet af tidligere Cofoco-grundlægger Torben Klitbos mangeårige drøm om en fiskerestaurant. Hos The Fat Pike står den amerikanske kok Israel Karasik ved roret, og hans brede inspiration fra USA’s østkyst ses også tydeligt i den San Diego-inspirerede menu.
MENU
Fine de Claire-østers med citron og vinaigrette
Chunky tuntatar med crispy tortillas
Rustik guacamole med frisk koriander, serveret med tostadas
Sprøde popcorn shrimps from the fryer med grøn mayo og grillet citron
Krabbesalat med syltet sommergrønt og grillet surdejsbrød
Daiquiri-sorbet med jordbær, hvid rom og limegranité
Fleisch
Fleisch er både spisested og slagter med tilholdssted i Kødbyen. Til dette års Gastromondo Festival bidrager Fleisch, i sine gamle slagterlokaler, med en Berlin-inspireret menu. Som forventet er der kød på kortet, men i mange spændende, nye og mundvandsløbende versioner.
MENU
Snacks og forretter til deling:
Ceviche af slethvar med Leche de Tigre
Tatar med syltede tomater, estragon-mayo, vesterhavsost og rugbrød
Radiser med rygeost
Croquettes, and og brissel
Hjertesalat med oksetunge og oksetykkam
Tørret okse fra Galicien med grillet piment og revet ost
Hovedretter (serveres med sprøde rosmarinfritter):
Vælg mellem muslinger og bacon, pernod, smør, hvidløg og urter eller lammeculotte og selleri-puré, gulerødder, syltede stikkelsbær og sherrysauce
Desserter til deling:
Chokolademousse med bær, vaniljeis med mørk chokolade og citrontærte
Læs mere om de mange andre deltagere i festivalen på gastromondofestival.dk.