Del en middag på Boathouse, Mission eller Bazaar
I oktober går mere end 70 danske restauranter sammen om at servere delemiddage til folket under landets store restaurantfestival. De nyåbnede restauranter Boathouse, Mission og Bazaar i København er med, og vi har taget et kig på deres udsøgte menuer.
Forleden bragte vi nyheden om, at Nordens største restaurantfestival Dining Week udvider sit populære koncept med en ny festival den 14.-21. oktober med titlen Dining Week Sharing. Festivalens tema er delemad og sætter fokus på det fællesskab, der opstår ved at spise et måltid sammen.
Alle restauranterne til Dining Week Sharing vil servere tre serveringer, to salte og én sød, til deling for hele bordet. Blandt de restauranter, der er med, er der en håndfuld af Københavns nyeste restauranter. For eksempel kan man spise en delemiddag på den nye californiskinspirerede restaurant Boathouse, Madklubbens arabiske restaurant Bazaar og det nyeste skud på The Standard-stammen Mission. Menuerne lyder som følger:
Boathouse
Første servering
Røget laks med græsk yoghurt rørt med hakket agurk, radiser og revet peberrod – hertil grillet surdejsbrød
Tomatrisotto med frisk babyspinat, økologiske tomater, parmesan, ristede pinjekerner og basilikum
Grillet surdejsbrød med avocado, tomat og feta
Anden servering
Grillet økologisk kylling marineret med salvie og citron – hertil hele bagte hvidløg
Kogt og stegt kartoffel med økologisk smør, løvstikke og frisk chili
Tomatsalat med økologiske tomater, frisk rødløg, basilikum og dressing
Portvinssauce
Tredje servering
Det helt store “mess”:
Forskellige yndlingsis bygget op med marengs, vafler, chokoladesauce og bærcoulis samt friske bær og citronurteblanding
Bazaar
Første servering
Fladbrød
Hummus
Tzatziki
Falafel
Kikærtechips med sumak
Anden servering
Blomkål med tahin, chili og granatæble
Gulerødder med frø, feta, persille og mynte
Grillet majs med merian
Tredje servering
Kokossorbet med kakao og ras el hanout
Baklava
Mission
Snacks: Hokkaidosquash-puffs
Første servering
Pizza Margrethe til deling
– stegte tomater, Vesterhavsost, bøffelmozzarella, basilikum
Anden servering
Charred broccoli, valnød, ansjoscreme og blækspruttepulver
Tagliatelle, oksehale og svinekødsragout, Gamle Knas og sommertomater
Tredje servering
Fior di latte og ingefær-blåbæris,
sesampraliné og matcha-meringues
Alle restauranter er listet på diningweek.dk, hvor man også kan købe billetter. De koster 225 kr. + billetgebyr pr. person.
LÆS OGSÅ: Gourmet til deling i hele efterårsferien