Cocktails og barsnacks i Michelinklasse
Michelinrestauranten Kadeau åbner på fredag en bar sammen med cocktail-pionéren, Morten Damgaard, og de københavnske klubkonger Simon og Simon. Konceptet er nordiske cocktails og komplementerende snacks.
På fredag den 20. april får den københavnske cocktailscene sig en ny bar, og holdet bag 1408 er ikke hvem som helst. I februar 2018 modtog Kadeau deres anden Michelinstjerne, og nu har de besluttet sig for at udvide med en nordisk cocktailbar i nabolokalet til Michelinrestauranten på Christianshavn.
Kadeau-holdet består af Nicolai Nørregaard, Rasmus Kofoed og Magnus Høegh Kofoed, der har formået at sætte Bornholm på verdenskortet med gastronomi i verdensklasse. Deres bornholmerinspirerede restaurantimperium Kadeau findes i dag både på Bornholm og i København, og de har senest åbnet en moderne grillbar i det nye Tivoli Food Hall. Nu har de så kastet sig ud i et ambitiøst cocktaileventyr, der kommer til at matche niveauet på den to-stjernede Michelinrestaurant.
Hvis cocktailbarer med postnumre som navn ringer en klokke, er det, fordi den anerkendte cocktail-pioner, Morten Damgaard, ligeledes er en del af holdet bag 1408. Morten Damgaard er manden bag de såkaldte “postnummer-cocktailbarer” som eksempelvis 1105, 1656 og den nyåbnede 1789 på Frederiksberg. Disse cocktailbarer er anerkendt for deres dygtige bartendere, strømlinede koncepter og eksklusive interiør.
Denne gang har Morten Damsgaard valgt at indrette baren med farverigt tapet og tunge velourmøbler, som man kan synke ned i, slappe af og nyde sin cocktail. Baren er meget anderledes indrettet, end hvad man umiddelbart forestiller sig, når navnet Kadeau og nordiske gastronomi popper op på nethinden. Man forventer naturmaterialer og hvide vægge, men i stedet træder man ind i en farverig christianshavneroase, hvor der er afslappet og plads til alle.
På 1408 vil konceptet ligeledes kredse om den nordiske og bornholmske natur. Cocktailkortet kommer til at være 100 procent nordisk, og derfor vil de syrlige cocktailelementer som lime og citron ikke være til at finde på menukortet, fordi disse citrusfrugter ikke findes i den nordiske natur. Det syrlige element vil i stedet bestå af eksempelvis stikkelsbær.
Til at stille småsulten har Kadeau udviklet barsnacks, som kan spises med fingrene. Barmenuen er, som en sjældenhed, udviklet, så den passer til cocktailkortet og ikke omvendt. Menuen vil skifte løbende i forhold til sæson. Dette gælder både cocktails og snacks.
På menuen finder man for eksempel knækbrød med sprødt kyllingeskind, saltede frø og fermenterede hvide asparges, ’Danish Blue Cheese Berliner’ med hyben og fermenteret hindbærmarmelade eller stegt surdej med ribssnaps, saltet karamel og tørret yoghurt. Man kan bestille cocktails og snacks hver for sig, men man kan også vælge at bestille “The 1408 Pairing” med tre cocktails og tre sammensatte serveringer.
Blandt medejerne af 1408 er også de københavnske klubkonger Simon Lennet og Simon Frank, der står bag en række populære natklubber i København, som Chateau Motel og At Dolores, samt reklamebureauet Butter. 1408 åbner i morgen, fredag d. 20. april.
LÆS OGSÅ: Flere nye stjerner på madscenen