Bar Pasta er Nørrebros nye naborestaurant
Pastafeberen ruller ind over København, og der åbner flere og flere steder, hvor fokus ligger på den simple, men ret svære disciplin. Det nyeste skud på stammen hedder Bar Pasta og er lynhurtigt blevet Nørrebros nye nabofavorit.
Familien bag Fætter Fætter på Griffenfeldsgade har gjort det igen. De har åbnet endnu et spisested på Nørrebro, der emmer af kvalitet og nærvær. Denne gang er det dog ikke deres populære gourmettoasts, som de langer over disken. De har i stedet valgt at fokusere på en stolt italiensk tradition – nemlig pasta.
I et kælderlokale rundt om hjørnet fra den travle Stefansgade med udsigt over Nørrebroparken gemmer der sig en italiensk perle. Bar Pasta åbnede tilbage i juli måned og er allerede en favorit blandt beboerne i området. Som navnet afslører, bliver her serveret pasta, og det foregår i uformelle barlignende omgivelser, hvor personalet er nærværende og i godt humør. Det skal være et rart sted at være, og det virker til, at gæsterne er enige i det standpunkt. På de lune aftener sidder folk ude på den lille plads, hvor pastabaren har placeret en masse gule borde og stole, som ikke kræver reservationer. Det er næsten som at sidde på en lille piazza i Rom, hvor der er liv omkring restauranten, og børnene kan lege frit, imens de voksne snakker over en flaske rødvin. På den måde er Bar Pasta meget autentisk og udansk.
Ikke bare pasta
Menukortet er utroligt simpelt. Der er et par antipasti, fire forskellige slags pasta og to desserter. Det er tydeligt, at der er et fokus på de traditionelle italienske og simple anretninger med råvarer af høj kvalitet.
Til forret anbefaler tjeneren at tage den klassiske friskost stracchino, lavet på komælk, som går godt til det brød, der bliver servereret. Bagefter følger aftenens hovedrolle: pastaen. Pastaen på Bar Pasta er ikke bare pasta. Den bliver lavet og leveret friskt til restauranten hver dag af ingen ringere end Era Oras tidligere kok Vincenzo Mastruzzo, der må siges at have styr på sit håndværk. Vincenzo laver fire forskellige slags pasta til restauranten, og det er svært at beslutte sig, da de alle taler til maven. Husets egen favorit er den lange båndpasta, mafaldine, der serveres med en autentisk ragú bolognese, som indeholder selleri, gulerød, løg, svin og okse. Der er ingen spor af tomatsauce, som de fleste danskere ellers er vant til. I denne version får pastaen i stedet lov til at spille hovedrollen, og det er lige præcis sådan, som det skal være. På menuen er også klassikere som cacio é pepe, ravioli fyldt med ricotta, som vendes i brunet smør og frisk salvie og den traditionelle pomodoro med tomatsauce og frisk basilikum.
Til hverdag og fest
Maden på Bar Pasta er uformel, velsmagende og passer til alle anledninger, hvis man spørger personalet, der serverer alt med en enorm viden, stolthed og et kæmpe smil.
Stedet er efterhånden blevet så populært, at man skal booke et bord via deres hjemmeside, hvis man vil være sikker på at komme i pastahimlen på en helt normal onsdag. Portionerne er store nok til at blive mætte af, og så koster de mellem 95 og 110 kroner, hvilket også er med til at lokke de lokale til.
Der er både drinks og italienske vine på kortet, og hvis man vil have en kold fadøl eller en limonata frizzante, kan man selvfølgelig også det, for det skal ikke være for fint – tværtimod. Der er en helt speciel form for afslappethed over Bar Pasta, og alt bliver taget i det tempo, som gæsten selv sætter. Det er de uformelle rammer, der definerer stedet, og i weekenderne skruer fætrene op for anlægget, hvor de typisk spiller soulmusik og synger med bag baren. Den hemmelige kælderrestaurant rundt om hjørnet fra det populære Stefanos Pizzabar er pludselig ikke så hemmelig mere.
LÆS OGSÅ: Restauranter med udsigt i København