And & nødder
Når sensommeren har smidt de sidste solmodne frugter af sig, står du pludselig over for en opgave i køkkenet, der kan være hård at knække – så at sige. Gode nødder er mange ting. Men hvis vi holder os til dem, man kan lave mad af, byder efteråret blandt andet på pekannødder, valnødder og hasselnødder, der ud over at smage fantastisk også er fulde af fibre, planteproteiner, mineraler og vitaminer.
Det kan godt være, at du ikke er den store andespiser resten af året, men de kommende måneder skal slaget stå. Der er en mortensaften lige om hjørnet efterfulgt af julen, som i høj grad er sæson for den dunede delikatesse. Andekød er ofte ret fedt og smagfuldt. Er man først faldet for det, ved man ikke noget bedre. Men man støder samtidig også på folk, som finder smagen for ”vildt”.
Det gør Marcus Lund heldigvis ikke. Han har været i køkkenet og tilberedt seks sæsonaktuelle retter af nødder og and, der både passer ind på selve julebordet og kan bruges som opvarmning til de traditionsbundne retter omkring højtiden.
Hasselnøddemælk, svinekæber, grønkål og glaserede kartofler
Andetærte med hvide bønner, græskar og tomat
Gråand, hybenkompot, rosenkål og brunet smør
Valnøddechokoladekage med cremefraiche og rødbedemarengs
Andebryst glaseret i balsamico, stegte oliven, timian og figner
Arme riddere, pistacieis, pekannødder og honning
LÆS OGSÅ: Gris & rødbeder