Åbn op for appetitten med en fransk aperitif
Juni måned byder på to franske begivenheder, når Sopexa holder Aperitif à la française fra 9.-18. juni. Tag til Fransk Aperitif & Marked ved Torvehallerne og French Dining Week, og vær med til at fejre den franske madkultur.
Det franske køkken har været til stor inspiration for mange køkkener – også når det kommer til det danske. I flere år har det franske bureau Sopexa holdt Aperitif à la francaise i storbyer verden over for at sætte fokus på netop det. Siden 2013 har også København været med til at fejre og hylde den franske madkultur. Det er særligt dét at nyde et glas før middagen – en ”aperitif” – som Apéritif à la française drejer sig om. En aperitif åbner i bogstavelig forstand op for appetitten, og i overført betydning åbner Sopexa op for fransk madglæde og madkultur.
Fransk Aperitif & Marked ved Torvehallerne
Fredag og lørdag den 9.-10. juni fra kl. 10 bliver Fransk Aperitif & Marked afholdt ved Torvehallerne i København. Der vil være rig mulighed for at smage på forskellige aperitiffer – blandt andet den, der hedder Lillet og er en blanding af hvidvin og frugtlikør lagret på fade. Følger din mave princippet i en aperitif, og bliver der åbnet op for din appetit, kan du for eksempel stille sulten med charcuteri fra den franske sandwichmager på Værnedamsvej, Le Gourmand, eller med franske oste fra La Fromagerie. Når glasset er tømt, og maven er fyldt, kan du demonstrere dine bedste petanque-evner på Boulebars pop-up boulebane.
Udover de nævnte udstillere kan du også møde Pernod Ricard, Goosmann vin, Govinum, Château Gourran, Holte Vinlager, Vine fra Alsace, Bechs Specialiteter, Barrique Vin, Brdr. D’s Vinhandel, Decroix Vin, Ma Poule og La France Shop.
Læs mere her.
French Dining Week
I uge 24 fra 11.-18. juni afholder Sopexa i samarbejde med Dining Week igen i år en fransk restaurantfestival landet over. Mere end 40 restauranter og franske bistroer vil sætte fokus på fransk mad og den franske aperitif, når de under French Dining Week serverer et glas crémant d’Alsace og en tre-retters franskinspireret menu for 225 kr. + gebyr. Der er et væld af franske klassikere som for eksempel salade niçoise, confit de canard, boeuf bearnaise, bouillabaise og tarte au citron på menuerne rundtomkring på restauranterne.
Se, hvilke restauranter der deltager og køb billet til din favorit på diningweek.dk.
LÆS OGSÅ: Spis med til French Dining Week!