4 gode gourmethotdogs
Der var engang, hvor en hotdog bare var med ‘det hele’ og blev fortæret stående eller gående. På det seneste har gourmethotdoggen dog gjort sit indtog i hovedstaden og forfinet fastfoodspisen og nyfortolket nationalklenodiet fra ende til anden og top til bund.
FODERBRÆTTET
Gourmethotdogs, bobler og cocktails er den enkle opskrift bag Foderbrættet, der har eksperimenteret lidt med formen og serverer oksepølse med løg, koriander og hvidløg toppet med kimchi eller koriandercreme, grisepølse af røget spæk, krydderier og cheddar med topping af russisk salat eller lammepølse med krydderier, harissa og løg toppet med bønnechili og BBQ-sauce. Sidst, men ikke mindst kan du få torsk i tempuradej med spidskål, koriander og mango eller salat, løg, wakame, tariyaki og tang. Af cocktails kan du blandt andet få Cucumber Kill og Liquorice GT. Men du kan også skylle efter med en Røde Mor på flaske, hvis det hele ikke skal blive for fint.
Vesterbrogade 41,
1620 København V
PØLSE KOMPAGNIET
Pølserne hos Pølse Kompagniet er lavet af 100 procent dansk kød og ikke tilsat andet end krydderier. Deres hotdogs kommer i følgende skikkelser: Klassisk dansk hotdog med salt- og peberpølse af svinekød, sennep, ketchup, remoulade, rå eller ristede løg og agurkesalat, Red Devil med merguezpølse af okse- og lammekød med stegte peberfrugter, spicy mayo og persillepesto, My Onion Love med chipolatapølse, bløde løg, caribbean sauce og persillepesto eller en New York Classic med salt- og peberpølse eller chorizo, bløde løg, sauerkraut, Stokes ketchup og amerikansk sennep.
Vesterbro Torv,
1620 København V
Torvehallerne,
1360 København K
BIG WILLY’S GOURMET HOTDOGS
Du kan komme hele verden rundt på Big Willy’s, der serverer pølser fra ButcherBoy Sausages klædt på som Chili Dog med chili, cheddar og løg, Pinata med sourcreme, cheddar, guacamole, salsa, jalapenos og tortillachips, New Yorker med fransk sennep, pickles, hakkede tomater, løg og relish, Pisa Tower med marinarasauce, mozzarella, pepperoni og basilikum og endelig den hjemlige Danish Dynamite med remoulade, sennep, løg og pickles. Hvis du selv vil bestemme, hvor du skal hen, kan du bestille en Big Willy og designe din egen med fire selvvalgte ingredienser. Kun fantasien sætter grænser.
Fælledvej 15,
2200 København N
DØP
Som navnet antyder, er den økologiske pølsemand 100 procent økologisk. Pølserne er fra Hanegal og fås i varianter som oksekrydderpølse, grillmedister med ramsløg, unghanepølser med havtorn og persille, gedepølser med hyben og brændenælde samt vegetarpølser. Brødet er bagt på langtidshævet surdej, fuldkornshvedemel, rugmel og hørfrø, mens tilbehøret er mere klassisk: ristede løg, agurkesalat, ketchup, sennep, remoulade og rodfrugtmos af pastinak og kartoffel. Og så er der blandt andet hindbærbrus og økologisk Cocio at slukke tørsten med. Det hører sig trods alt til.
v. Helligåndskirken på Strøget,
1153 København K
v. Rundetårn på Købmagergade,
1150 København K