4 gode fiskerestauranter
Vinterens tunge retter er så småt ved at vige pladsen for forårets lettere af slagsen. I den forbindelse har vi været rundt i byen for at finde frem til fire gode fiskerestauranter, hvor du kan nyde en god frokost eller middag med østers, muslinger eller hummer på menuen.
OYSTERS & GRILL
Med sydlandsk charterstemning og træstubbe på væggen byder Cofocos Oysters & Grill på skaldyr og bøffer på Nørrebro. Her er god stemning, en dejlig afslappet atmosfære og masser af godt på kortet til rimelige priser. Du kan for eksempel vælge tre forskellige slags franske østers, dagens skaldyr som blåmuslinger, knivmuslinger, dybstegte blæksprutter eller vilde argentiske rejer. Eller måske en hel grillet dorade med pommes frites, salat og kryddersmør akkompagneret af en gammeldags æblekage til dessert. På den stille Sjællandsgade har restauranten sat et par borde op udenfor med de farverige voksduge, som hurtigt fyldes op på en lun forårsaften.
Sjællandsgade 1B
2200 Kbh. N
cofoco.dk
LUMSKEBUGTEN
Erwin Lauterbachs restaurant serverer fisk og grønt i de smukke lokaler på Esplanaden. Her er niveauet højt, retterne gennemført enkle og smagsnuancerne skønne. Til frokost byder kortet på sild i alskens forklædninger, smørrebrød med for eksempel røget laks eller torskerogn og retter som vesterhavsbisque med bagt torsk, ristede jordskokker og purløg samt smørstegt og rugpaneret fladfiskefilet med remoulade og dildkartofler. Priserne på et stykke smørrebrød starter på 105 kroner og en frokostret på 115 kroner.
Esplanaden 21
1263 Kbh. K
lumskebugten.dk
FISKEBAREN
Fiskebaren er blevet en af Kødbyens mest populære restauranter, og om sommeren lokker restauranten med udeservering i den populære del af byen. Her er fisk selvfølgelig i fokus, og folkene bag går stærkt ind for at bruge fisk, skaldyr og grøntsager fra vandene omkring os. Stemningen er rar og uformel, og fra kortet kan du blandt andet vælge imellem danske østers, norske jomfruhummere og søpindsvin fra Færøerne som småretter. I den lidt større del af kortet findes blandt andet Fish n’ chips fra Vesterhavet, blåmuslinger fra Limfjorden eller kortets eneste kødret: okse fra Kødbyen.
Flæsketorvet 100
1711 Kbh. V
fiskebaren.dk
FISHMARKET
Fishmarket er en fransk fiskebistro, der serverer enkle og velsmagende retter inspireret af middelhavskøkkenet. Menukortet varierer fra dag til dag, da restauranten samarbejder med lokale fiskere og selv vælger råvarerne med omhu. Til frokost kan du vælge at få 3 retter til 225 kroner, og til aften koster tre retter 325 kroner. Kortet byder blandt andet på ceviche af råmarineret havbars med koriander, chili og sesamolie eller helleflynder med spinat, chili, gulerod og yuzu. Du kan også få en meunierestegt rokkevinge med brunet smør, kapers og kartofler samt en grillet hummer med chili, hvidløg, citron og grøn salat.
Hovedvagtsgade 2
1103 Kbh. K
fishmarket.dk