24 slags julepynt, som du kan spise
En stor del af juletiden og december måned handler om pynt og godter. Det første bliver typisk hængt på træet, mens det sidste ryger gennem svælget. Men med Tobias Hamanns opskrifter på spiselig julepynt behøver du slet ikke adskille de to ting. Og du sikrer dig samtidig, at oprydningen efter jul bliver lidt lettere.
… udkom i samarbejde med Gyldendal.
Vejledende pris: 149,95 kr.
Som regel bliver julepynten lavet i pap og papir, mens julegodterne består af marcipan, nougat og chokolade. Sådan behøver det ifølge Tobias Homann ikke at være. I hans opskriftsbog Tobias’ jul – 24 slags spiselig julepynt (du ikke behøver at hænge op), som udkom sidste år, giver han nemlig 24 gode bud på, hvordan du selv kan lave julepynten – og spise den bagefter.
Som altid, når Tobias Hamann har bageforklædet på, har fantasien fået frit løb, og opskrifterne byder blandt andet på et kalenderlys, man ikke kommer til at glemme at tænde hver dag – til gengæld kan man spise det. Bogen guider også til, hvordan du kan lave en iglo af skumfiduser, små pekankaramel-pakker, en spiselig brændestabel med sne på toppen, til-/fra-kort i fondant og en sukkerstjerneslikkepind, der både fungerer som juletræstop og julesnack.
Vi deler nogle af opskrifterne her:
Honningkagetræ
Havregrynskugler på pind
Kogle af brændte mandler
Fransk nougat med chili
LÆS OGSÅ: Julens bedste småkager