Appelsiner & torsk
Ud over at være søde og friske i smagen er appelsiner et lysende punkt gennem vinteren, hvor vi ellers spiser kål og rodfrugter. Appelsiner har en enorm dybde i smagen og skiller sig ud fra andre frugter ved, at de komplementerer mange retter og kødtyper. Appelsiner er proppet med C-vitamin. Og så er det oven i købet højsæson for dem herhjemme vinteren over, hvor vi har allermest brug for at booste vores krop med lidt ekstra forstærkning mod sne, regn og kulde.
Torsken har mange anvendelsesmuligheder – den er både god kogt, stegt, bagt og pocheret. Den er nem at arbejde med og ren i smagen. Derfor er den også nem at kombinere med grøntsager og saucer. Torsk er bedst i Norden, og vesterhavstorsk er i verdensklasse. Så hvis du ikke nåede det nytårsaften, er januar og februar oplagte måneder at eksperimentere lidt bag gryderne med torsken.
Kokken Marcus Lund har sammensat seks nemme og lækre retter med appelsin og torsk, som du kan nyde godt af de næste par måneder.
Andebryst med stegte æbler, grønkål og krydret appelsinsauce
Stegt lever med appelsiner, hasselnød, soja og estragon
Citrussalat med ingefær og bagt hvid chokolade
Pocheret torsk med brunet blomkålpuré, bagt porre i sprød dej og dild
Stegt torsk med gulerødder, tang og yoghurt
Bagt torsk med tomatrisotto
LÆS OGSÅ: Seks opskrifter med blodappelsiner
LÆS OGSÅ: Gris & rødbeder