Mit madliv: Anne Bech
Anne Bech er træningsekspert. Man kunne godt tro, at hun så lever af gulerødder og kogt vand med citron. Men sådan er det ikke. Anne Bech elsker en tung, mørk chokoladekage og skyller den gerne ned med en sangria. Vi har fået en snak med hende om hendes forhold til blandt andet søpindsvin, Frank Sinatra og sommeraftner på Ibiza.
ANNE BECH (f. 1978)
Anne Bech er født i 1978 og bor i Dragør med sin kæreste og deres lille datter. Hun er fitnessekspert og blandt meget andet forfatter til en håndfuld bøger om træning. Anne Bech har arbejdet med personlig træning som aerobicinstruktør og fitnessinstruktør de seneste 20 år, men fokuserer nu fuldt ud på rollen som ekspert på sit område.
HVAD ER ET GODT MÅLTID FOR DIG?
”Et godt måltid for mig er tilberedt af friske råvarer, hvor hver råvare får lov til at smage af præcist det, der er meningen, den skal. Ikke så mange krydderier. Mad må gerne smage af det, det er, synes jeg.”
HVAD ER DIN YNDLINGSDRINK?
”Sangria! Det ved jeg godt lyder virkelig 80’er-agtigt og charterferie-stilet, men hvis den er godt lavet, er der intet, der smager mere af friskhed og minder om fede sommeraftner på Ibiza.”
HVEM VIL DU HELST HAVE TIL BORDS?
”Hvis det er i stort selskab, elsker jeg at have min veninde Yvonne til bords. Det er aldrig kedeligt, men altid helt vildt sjovt og overraskende. Hvis det er et mindre selskab eller en intim middag, så er der ingen som min kæreste Thomas.”
HVAD ER DIT EGET FORHOLD TIL MADLAVNING?
”Jeg er opdraget i et meget sydeuropæisk køkken. Mine forældre har altid lavet mad inspireret af det franske, italienske og græske køkken. Så jeg er ikke bange for krydderier, og jeg er vild med friske råvarer. Jeg vil gerne have, at mad er nemt, og det er det faktisk altid, hvis dine råvarer er i orden. Jeg kan godt lide at lave mad. Men jeg er ikke ret god til at være nysgerrig. Det er meget de samme temaer.”
HVORDAN ER DU SOM PERSONLIG TRÆNER?
”Jeg er virkelig hård, målrettet og meget intensiv som personlig træner. Jeg vil ikke sige ”upersonlig”, for det bliver altid enormt personligt, når man skal så tæt på et andet menneskes liv. Men jeg ser meget på min klients krop som noget, der skal formes, og kigger derfor på kroppen som et redskab og noget, der kan modelleres.”
SPISER DU NOGENSINDE NOGET “SYNDIGT”?
”Jeg er vild med mørk, god chokolade og tung chokoladekage. Jeg ser det som en fantastisk nydelse, når jeg spiser det. Og ikke som noget ”syndigt”. Men så spiser jeg for eksempel heller ikke alle mulige småting eller overflødige sukkerting i hverdagen. Jeg nyder virkelig, når jeg vælger at spise nogle af mine yndlingstreats.”
HVAD ER DET MEST EKSOTISKE, DU HAR SPIST, OG HVOR VAR DET HENNE?
”Det var friske søpindsvin på en sejltur ved Kreta. Det var jeg ikke vild med, men det var sjovt at prøve.”
HVAD HAR DU ALTID I DIT KØLESKAB?
”Æg. Skyr. Oksekød. Noget grønt. Alt sammen økologisk.”
HVILKEN MENU SERVERER DU, NÅR DU FÅR GÆSTER?
”Jeg serverer faktisk altid noget, der passer til årstiden, så der er ikke en bestemt ret, jeg altid serverer. Men jeg holder Thanksgiving hvert år. Og der er menuen den samme. Hvert år. Kalkun, søde kartofler, ”stuffing”, tranebærsauce, rosenkål og æbletærte til dessert. Her er det virkelig kun kalkun og rosenkål, der ligner noget, man ikke bliver tyk af. But who cares, det er én gang om året.”
HVILKEN MUSIK HØRER DU, NÅR DU LAVER MAD?
”Crooners. Frank Sinatra helst. Jeg er vild med den tids musik. Alt hvad der minder om The Rat Pack, JFK-perioden og Las Vegas. Det elsker jeg.”
HVAD ER DIN DÅRLIGSTE VANE I KØKKENET?
”Min dårligste vane er, at jeg ikke kan finde ud af helt at følge en opskrift, og at jeg altid tror, jeg ved bedre. Og det er ikke kun i køkkenet.”
HVIS DU KUN MÅTTE TAGE ÉN MADVARE MED PÅ EN ØDE Ø, HVAD VILLE DU VÆLGE?
”Hvis jeg skulle være fornuftig, så friske bær. Hvis jeg skulle dø derude, så ville det være mørk chokolade.”
HVILKEN RET LAVER DU, NÅR DET SKAL GÅ STÆRKT?
”Hakkebøffer med frisk salat.”
LÆS OGSÅ: Mit madliv: Mille Dinesen