Mit madliv: Adam Price
Adam Price arbejder blandt andet som kok og manuskriptforfatter – to meget forskellige passioner ifølge ham selv. Læs her, hvem han allerhelst har til bords, og hvad det mest eksotiske, han har spist, er.
ADAM PRICE (f. 1967)
Adam Price er forfatter, instruktør, kok og madanmelder. Som manuskriptforfatter står han blandt andet bag tv-serierne Nikolaj og Julie og Borgen, mens hans interesse for mad har resulteret i, at han sammen med sin bror, James Price, har lært danskerne at lave mad med en stor portion kærlighed – og en god klat smør – som tv-kok i programmerne Spise med Price. Adam og James Price har desuden åbnet restauranten Brdr. Price to forskellige steder i København.
HVAD ER ET GODT MÅLTID FOR DIG?
HVAD ER DIN YNDLINGSRESTAURANT?
Som gammel anmelder og madnørd har jeg mange. Det kommer helt an på lejligheden, og hvad det skal koste. Jeg elsker både Geist, Kadeau, Formel B, Fiskebaren, Amass, Uformel og N0. 2. Og hvis vi virkelig har sparet sammen og bestilt bord et halvt år i forvejen Noma og Geranium.
HVEM VIL DU HELST HAVE TIL BORDS?
Alt efter lejligheden så må jeg sige min kone i en cocktailkjole eller hele familien.
HVORDAN ER ROLLEFORDELINGEN, NÅR DU ER I KØKKENET MED DIN BROR?
Når jeg er i køkkenet med min bror, så vælger vi typisk nogle retter, som vi hver især er chef på – og så skiftes vi til at bestemme.
HVAD ER SMAGEN AF SOMMER FOR DIG?
Asparges på tusind måder, rabarber, jordbær og rødgrød med fløde, når alle de røde bær er kommet.
KAN MAN SAMMENLIGNE DIT JOB SOM FORFATTER MED DET AT LAVE MAD?
Ikke rigtigt. Personligt er det at lave mad for mig ofte en fantastisk afslappende og anderledes kreativ proces. Medmindre der lige er tale om mad på tv forstås. Men ellers kan det næsten være meditativt at arbejde med hænderne og på den måde dyrke et håndværk, hvilket er meget anderledes end arbejdet som forfatter, der meget foregår oppe i hovedet med øjnene naglet til computerskærmen.
HVAD ER DET MEST EKSOTISKE, DU HAR SPIST?
Det må være ragout af frugtflagermus, som jeg fik på Seychellerne.
HVAD HAR DU ALTID I DIT KØLESKAB?
Æg, diverse chilisaucer, hjemmelavede pestosaucer, syltede citroner, gode oste, gode pølser, ansjoser, skinke og smør. Så kan man som regel lave et simpelt måltid uden at købe ind.
HVILKEN MENU SERVERER DU, NÅR DU FÅR GÆSTER?
Det er et umuligt spørgsmål. Vi har ofte gæster, og vi laver både store og små middage. Princippet er, at råvarerne helst skal være i sæson, det må gerne være lidt overraskende, og det må ikke være det samme, de fik sidst.
HVILKEN MUSIK HØRER DU, NÅR DU LAVER MAD?
Det er meget forskelligt. Jeg hører alt fra Leonard Cohen over Chet Baker til Bachs klaverkoncerter.
HVIS DU KUN SKULLE HAVE ÉN MADVARE MED PÅ EN ØDE Ø, HVAD VILLE DU SÅ VÆLGE?
Jeg går ud fra, at jeg ville kunne finde masser af råvarer på den øde ø. Grøntsager, urter, fisk i havet og så videre. Man går aldrig galt i byen med en 36 måneders ægte parmesan. Og salt.
HVILKEN RET LAVER DU, NÅR DET SKAL GÅ STÆRKT?
Omelet, hvis jeg har under 10 minutter. Risotto, hvis jeg har 20 minutter.