7 gode fastelavnsboller i København
Det er fastelavn om lidt. Og det betyder, at bagerierne lige nu bugner med fastelavnsboller i alle afskygninger. Vi har smagt os igennem de fleste med wienerdej og fløde, og vi guider dig her til syv gode slagsen i København.
Hart Bageri
Med mængden af sublimt bagværk, der er kommet ud af de københavnske bagerier i de seneste år, skal man levere en fastelavnsbolle ud over det sædvanlige for at imponere de københavnske ganer. Men det mål var heldigvis lige, hvad der blev opnået, da vi satte tænderne i Hart Bageris 2020-udgave. Fine luftige lag i wienerbollen, blød flødeskum, sød vaniljecreme, syrlig solbærmarmelade og hindbær-støv i en helt genial kombination. Bollen smager af solskin til trods for årstiden og berettiger fuldstændig, at man skal skynde sig hen i køen på Gammel Kongevej, hvis man skal nå det, inden disken er tom.
Andersen & Maillard
En anden stærk bager i fastelavnsbolle-gamet er dén med navnet, du måske altid har haft lidt svært ved at udtale – og det er på trods af, at de har eksisteret siden februar 2018. Under alle omstændigheder skal det ikke forhindre dig i at svinge forbi Andersen & Maillard på Nørrebro eller i Nordhavnen for at få fingrene i en af deres underskønne fastelavnsboller. Der er to wienerboller at vælge imellem: den ene har fyld af chokoladecreme med appelsinsmag og flødeskum, mens den anden er en herlig blanding af blåbærsyltetøj og vaniljecremeskum. Wienerbrødet følger trofast stilen hos Andersen & Maillard, og det betyder, at det har en dejlig smag af smør, er knasende sprødt og let karamelliseret.
Reinh. van Hauen
Reihn. van Hauen er en familieejet konditorikæde, der har forsynet københavnerne med bagværk i over 139 år. Alle brød og kager bliver bagt med en stor portion omsorg og kærlighed for konditorhåndværket. Til fastelavn stiller Reihn. van Hauen tre forskellige slags fastelavnsboller frem i vinduerne: én med vaniljecreme og drys af flormelis, én med hindbærskum og hindbærglasur og én med flødeskum og vaniljecreme toppet med chokoladeglasur. Vi var især vilde med hindbærvarianten, der havde en frisk og naturlig smag af bær.
Find den nærmeste butik på rvh.dk.
Meyers Bageri
For mange vil det nok klinge af kanelsnurrer eller ølandshvedebrød, når de hører navnet Meyers Bageri. Men til fastelavn er der også andet end surdejsbagværk at komme efter. Meyers tilbyder nemlig foruden de gammeldags fastelavnsboller på bløddej tre varianter med fløde. Fastelavnsbollerne består af friskbagte wienerdejsboller, som bliver fyldt med skum af den blødeste slags: vaniljecreme og flødeskum toppet med chokoladeglasur, vaniljeflødecreme og hindbærmarmelade toppet med hindbærglasur og eller vaniljeflødecreme og æblekompot i vaskeægte Meyers-stil drysset med flormelis. Sidstnævnte var klart favoritten på Copenhagen Food.
Find den nærmeste butik på meyersmad.dk.
Lagkagehuset
Man kan næsten ikke undgå at nævne Lagkagehuset, når snakken falder på fastelavnsboller. Den succesfulde kæde har i snart 10 år været blandt mange af især københavnernes foretrukne bageri for både klassiske og nyere konditorkager og brød. Til fastelavn bager Lagkagehuset fem varianter af fastelavnsboller på wienerbrød, som skiller sig ud fra resten ved at være pyntet med skum og bær eller chokolade på toppen. Der er fem varianter: creme og hvid chokolade, hindbærmousse med Sarah Bernhardt, rabarberkompot, jordbærmousse og blåbærmousse med nougat. Vi synes, at tvistet med hvid chokolade i den simple creme-version var prikken over i’et.
Find den nærmeste butik på lagkagehuset.dk.
Taffelbay
Taffelbay åbnede sin første butik i Hellerup nord for København og har siden bevæget sig mod byen. Konditorierne har i mange år specialiseret sig i croissanter, linser og flødeskumskager, og derfor er fastelavnsbollerne hos Taffelbay da også med fløde. De bager fire wienerboller med forskellige varianter af fyld: vaniljecreme drysset med flormelis, hindbærskum med hindbærglasur, nougat med mokkaglasur og vaniljeflødeskum med chokoladeglasur. Skal du kun smage én af dem, skal du gå efter den med hindbær – fyldet var smagfuldt, og glasuren overdøvede ikke bollen.
Find den nærmeste butik på taffelbay.dk.
Grannys House
Skal det være ekstra hyggeligt, så får du bedstemor-bagværk, kulørt stel og gedigent hjemmebag hos Grannys House. Med fem lokationer i Københavnsområdet og på Amager er du sikker på at være i nærheden af ægte konditori- og cafestemning. Grannys House på Frederiksberg byder på to slags fastelavnsboller: den åbne wienerdejsbolle med hindbærmarmelade, vaniljecreme og flødeskum samt den lukkede gærdejsvariant med vaniljecreme og glasur. Den får ikke for lidt fyld – wienerbollen er luftig, og cremen i dem begge er både frisk og fed med tydelig vaniljesmag. Og så fungerer det bare med hindbær som det syrlige twist.
Find den nærmeste cafe på grannyshouse.dk.
LÆS OGSÅ: Københavns bedste steder at drikke kakao